Het leven is verrukkulluk

Campert

Toen Remko Kampert in negentienhondereenenzestig het boek “Het leven is verrukkulluk” uitbracht wekte dat wel eenige weerstant op omdat de auwteur bijna alle woorden fooneties opschreef en boovendien de seksuaaliteit niet schuwde in zijn verhaal.

Kortom: een leuk boekje om mee te beginnen als je jong en geïnteresseerd in taal bent.

‘Het leven is verrukkulluk,’ zei Panda. Aldus de eerste zin die meteen de thematiek (“De zin van het leven”) bloot legt.

De jonge mensen in het boek staan centraal die vinden dat zonder seks, drinken, feesten en misschien wat drugs het leven niet veel zou voorstellen. Hier komt de titel ook vandaan. De jongeren zijn namelijk teleurgesteld in het leven en doen van alles om er wat van te maken, zoals hierboven benoemd. Helaas is dit uiteindelijk een desillusie. Echter, tegelijkertijd staan ze ook voor de keuze om iets maken van hun leven of dat ze kiezen voor de vrijheid. Deze keuzes zijn in de personages terug te zien. Zo is Panda een brutaal meisje dat gewoon doet waar zij zin in heeft, heeft Etta spijt van haar huwelijk en schaamt Tjeerd zich een beetje voor ‘de jeugd van tegenwoordig’. Ze kiezen ieder hun eigen pad.
Liefde, overspel, seks… En het leest ook zo lekker weg. Dit boek is Verrukkulluk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s